Francia csirke boros-mustáros mártásban recept
A Francia csirke boros-mustáros mártásban hozzávalói:4 csirkemell
1 kk bors
3 dl csirkeleveslé
1,2 dl bor
2 ek dijoni mustár
olaj
rizs.
A Francia csirke boros-mustáros mártásban elkészítési módja:
A melleket bőrözze le, csontozza ki, szórja meg borssal. Mély serpenyőben vagy lábasban hevítsen olajat, süsse rajta a csirkét közepes hőn, egyszer megfordítva aranybarnára. Keverje simára a levest,bort és mustárt, öntse a csirkére, forralja fel, majd a hőt lejjebb véve párolja 15 percig. Főtt rizsre tálalja a csirkét, kanalazza rá a mártást. Sütése mikróban: a megkevert mártásalapot tegye kb. 20x20x5 cm-es mikroálló edénybe, fedje fóliával, a gőznek kis nyílást hagyva egy sarkán, vagy tűvel kilyuggatva. Mikrózza magas hőn 3 percig. Tegye rá a fentiek szerint előkészített csirkét, fóliázza újra és mikrózza magas hőn 5-6 percig. Hagyja állni 10 percet, majd tálalja fentiek szerint.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 22. 14:05
A francia csirke boros-mustáros mártásban elkészítési módja és hozzávalói.