Csokoládés csirke recept
A Csokoládés csirke hozzávalói:1 egész csirke,
1 cs kardamom,
1 cs fahéj,
10 dkg aszalt szilva,
10 dkg aszalt sárgabarack,
20 dkg étcsokoládé,
2 dl édes fehérbor,
0,5 dl tej,
só.
A Csokoládés csirke elkészítési módja:
A sót, kardamomot és a fahéjat összekeverem és a csirkét kivül-belül megszórom vele. A szilvát a barackal együtt borsó nagyságúra összevágom és a csirke bõre alá ahol csak tudom bedugdosom, ügyelve arra, hogy ki ne repedjen, majd a maradékot a csirke belselyébe helyezem. A tepsibe beletéve a megtöltött csirkét meglocsolom kivül-belül az édes fehérborral és alufóliálal lefedve elkezdem sütni. 20 perc után leveszem az alufóliát és készre sütöm. A csokoládét a tejjel felolvasztom és a megsült csirkére ráöntöm. Tálalásnál rizi-bizit ajánlok hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. máj. 20. 08:40
A csokoládés csirke elkészítési módja és hozzávalói.