Gesztenyés- csokis muffin recept


Csokis-gesztenyés muffin
10 dkg étcsokoládé
25 dkg gesztenyepüré
10 dkg puha vaj
2 ek rum
2 ek sárgabaracklekvár
5 dkg cukor
3 tojás
1 csipetnyi só
5 dkg liszt
1 teáskanál sütõpor
A Gesztenyés- csokis muffin elkészítési módja:
Bekapcsolom a sütõt 175°C-ra (4-es), a muffintepsit kibélelem a papírkapszlikkal. A darabokra tört étcsokit gõz fölött felolvasztom, és amikor kihûlt, robotgéppel összekeverem a gesztenyével, vajjal, rummal, lekvárral, cukorral meg a tojások sárgájával. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem; a lisztet pedig összekeverem a sütõporral. A tojáshab negyedét erõteljesen belekeverem a gesztenyés masszába, majd hozzáadom a többi tojáshabot is, de azt már óvatosan keverem bele. Fakanállal belekeverem a sütõporos lisztet is, majd szétosztom a muffintepsi horpadásaiban. 30-35 perc alatt sülnek meg. 12 darab lesz belõle.
Nagyon egyszerű elkészíteni és rendkívül finom!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kata79, 2007. jan. 16. 14:56
A gesztenyés- csokis muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.