Meggyes amerikáner recept
A Meggyes amerikáner hozzávalói:28 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy főzőmargarin, 10 dkg cukor, 2 tojás, 3 evőkanál tej, 1 üveg meggybefőtt, 20 dkg sárgabaracklekvár, 8 dkg étcsokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, fél csomag sütőpor, csipetnyi só.
A Meggyes amerikáner elkészítési módja:
A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A vajat vagy főzőmargarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és sóval. Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd felöntjük tejjel. A lisztből 25 dkg-nyit kikeverünk a puding- és sütőporral, majd a krémhez vegyítjük. A meggyet a maradék lisztbe hempergetjük, és a kis darabokra tördelt csokoládéval együtt a tésztába keverjük. A tésztából 2 evőkanál segítségével halmokat rakunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. (Vigyázat, sütés közben megnőnek!) előmelegített sütőben kb. 200 fokon 20 percig sütjük. A baracklekvárt megmelegítjük, szitán átpasszírozzuk, és megkenjük a még meleg amerikánert.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nayloon, 2007. szept. 27. 21:36
A meggyes amerikáner elkészítési módja és hozzávalói.