Vaníliás palacsinta recept


12 db szokásos sült palacsinta
4 evõkanál sárgabaracklekvár
2 egész tojás
1 teáskanál liszt
1-2 evõkanál porcukor
5 dl tej
1 teáskanál vaníliás cukor
csipetnyi só.
A Vaníliás palacsinta elkészítési módja:
A palacsintákat egyenként megkenem a sárgabaracklekvárral és felgöngyölve tûzálló tálba rakom. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadva a lisztet és a tejet, kis lángon, állandó keverés közben sûrûre fõzöm. Még forrón hozzáadom a tojásfehérjékbõl vert kemény habot, ezután pedig az egészet rákenem a palacsinták tetejére. Elõmelegített, forró sütõben addig pirítom, amíg a palacsinta teteje (amit a krémnek el kell fednie) szép piros nem lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:28
A vaníliás palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.