Húsos palacsinta recept
A Húsos palacsinta hozzávalói:a palacsintához 1 tojás
10-12 dkg korpás liszt
3 dl tej
2 dl szódavíz
fél dl olaj
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál törött bors; a töltelékhez 20 dkg (bármilyen fajta) darált hús
5 dkg zabpehely
5 dkg reszelt füstölt sajt
2 evõkanál sûrû tejföl.
A Húsos palacsinta elkészítési módja:
A tojást habosra verem, majd felváltva keverem hozzá a tejet a korpás liszttel és a szódavízzel. Ezután hozzáadom a zabpelyhet és a darált húst. Sóval és borssal fûszerezem. (A masszának a szokásos palacsintatésztánál kissé sûrûbbnek kell lennie.) Ezután az olajat is hozzákeverem, majd teflonserpenyõben palacsintákat sütök belõle. Kerek tûzálló tálba teszek egy-egy palacsintát, s a közöket megkenem sajtos tejföllel, ezután a sütõben átforrósítom. Cikkekre vágva, salátával tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:27
A húsos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.