Túrós palacsintapite recept
A Túrós palacsintapite hozzávalói:Palacsintához:
20 dkg finomliszt
1 cs. vaníliácukor
mokkáskanál só
3 dl tej
2 dl szódavíz
2 tojás
a sütéshez zsír
A töltelékhez:
30 dkg zsíros, de legalább félzsíros túró
1 kis doboz 20%-os tejföl (175 g)
reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
2 cs. vaníliáscukor
6 dkg cukor
2 tojás
csipet só
a tetejére még egy kisdoboz tejföl, 1-2 cs. vaníliáscukor, meggylekvár
A Túrós palacsintapite elkészítési módja:
A palacsitához valókból 8-12 db palacsintát sütünk a szokásos módon. A töltelékehez áttörjük a túrót a tojások sárgáival, tejföllel, csipet sóval, citromhéjjal, belekeverjük a mazsolát is. A tojások fehérjéből a cukorral nagyon kemény, fényes habot verünk, óvatosan belekeverjük a túrókrémet. Egy kisebb tortaformát vagy tepsit kizsírozunk, a megtöltött, feltekert palacsintákat szorosan egymás mellé sorakoztatjuk két rétegben egymás fölé úgy, hogy a második réteg merőlegesen legyen az alsóra. A teteét megkenjük a vaníliával ízesített tejföllel, és addig sütjük, amíg a teteje rózsaszín nem lesz. Melegített meggylekvárral tálaljuk cikkekre vagy szeletekre vágva.
Természetesen bármilyen töltelékkel és öntettel elkészíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: algea, 2008. dec. 21. 09:01
A túrós palacsintapite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.