Habkarika recept

A Habkarika hozzávalói:
4 tojásfehérje
40 dkg kristálycukor
1 dl víz

tetszés szerint:
színezőanyag


A Habkarika elkészítési módja:
A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd részletekben a cukorból 12 dkg-ot. Addig verjük, míg teljesen kemény habot kapunk. A többi cukorból és a vízből szirupot készítünk. Addig kell forralni, míg egy hústű fogókáját belemártva buborékot tudunk fújni a cukorszirupból. A tojáshabot tovább verjük lehetőleg a legnagyobb fokozattal vagy ha kézzel készítjük, nagyon gyors mozdulatokkal. Eközben szépen lassan belecsurgatjuk a szirupot. Mikor kész, máris tölthetjük a nyomózsákba és karikákat formázunk belőle sütőpapírral fedett sütőlemezre. Alacsony hőfokon vagy radiátoron száríthatjuk. Minél lassabban szárad, annál finomabb lesz, nem fog ragadni a belseje. Gyakorlatban kivitelezve látszik igazán, milyen gyorsan elkészül.

Ha szinezni szeretnénk, miután kész a massza, osszuk szét külön tálakba és habverővel keverjünk bele egy kis szinezéket.

Kókuszcsókot is készíthetünk belőle, egyszerűen csak keverjünk hozzá a kész masszához tetszés szerinti mennyiségű kókuszreszeléket és egy kevés kókuszaromát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habkarika elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook