Habkarika recept
A Habkarika hozzávalói:4 tojásfehérje
40 dkg kristálycukor
1 dl víz
tetszés szerint:
színezőanyag
A Habkarika elkészítési módja:
A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd részletekben a cukorból 12 dkg-ot. Addig verjük, míg teljesen kemény habot kapunk. A többi cukorból és a vízből szirupot készítünk. Addig kell forralni, míg egy hústű fogókáját belemártva buborékot tudunk fújni a cukorszirupból. A tojáshabot tovább verjük lehetőleg a legnagyobb fokozattal vagy ha kézzel készítjük, nagyon gyors mozdulatokkal. Eközben szépen lassan belecsurgatjuk a szirupot. Mikor kész, máris tölthetjük a nyomózsákba és karikákat formázunk belőle sütőpapírral fedett sütőlemezre. Alacsony hőfokon vagy radiátoron száríthatjuk. Minél lassabban szárad, annál finomabb lesz, nem fog ragadni a belseje. Gyakorlatban kivitelezve látszik igazán, milyen gyorsan elkészül.
Ha szinezni szeretnénk, miután kész a massza, osszuk szét külön tálakba és habverővel keverjünk bele egy kis szinezéket.
Kókuszcsókot is készíthetünk belőle, egyszerűen csak keverjünk hozzá a kész masszához tetszés szerinti mennyiségű kókuszreszeléket és egy kevés kókuszaromát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mézeszserbó, 2008. dec. 21. 08:54
A habkarika elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.