Csokis-zabpelyhes keksz recept
A Csokis-zabpelyhes keksz hozzávalói:2 csésze liszt
1 csésze zabpehely
1 csésze méz
1/2 csésze étolaj
1 tk. szódabikarbóna
15 dkg csokoládé
1 csipet só
őrölt fahéj
A Csokis-zabpelyhes keksz elkészítési módja:
A lisztbe beleszórjuk a szódabikarbónát, a fahéjat, zabpelyhet, sót. Összekeverjük. Ezt követően hozzáadjuk a meglangyosított mézet és az étolajat, majd összedolgozzuk. Sűrű, kicsit szétesős masszát kapunk. Ekkor adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét /csokipasztillát is használhatunk/. A tésztából apró golyócskákat formázunk, majd a tenyerünkkel szétlapítjuk és sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük. Ne túl közel egymáshoz, mert megnőnek! Előmelegített sütőben 170 fokon aranybarnára sütjük. Vigyázzunk, hamar elkészül!
Finom, roppanós keksz lesz a végeredmény.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mézeszserbó, 2008. dec. 13. 09:58
A csokis-zabpelyhes keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.