Zabpelyhes-csokis keksz recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Zabpelyhes-csokis keksz hozzávalói:
15 dkg puha vaj
12 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (lehet folyékony is)
1 tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg teljesőrlésű liszt vagy zabkorpa
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg diétás tejcsokoládé, apróra vágva (elhagyható, én kakaóport tettem bele)
A Zabpelyhes-csokis keksz elkészítési módja:
Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítek egy nagy tepsire. Összeállítom a tésztát. Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj is. A vajat robotgéppel habosra keverem az édesítővel, majd hozzádolgozom a tojást. A csokit felaprítom, és a lisztes keverékhez szórom. Majd jöhet a száraz anyaghoz a tojásos keverék és az egészet fakanállal jól összedolgozom. A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom. 10-12 perc alatt megsütöm a meleg sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek. Kb. 30 tallér lesz belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rekag, 2010. febr. 25. 17:28
A zabpelyhes-csokis keksz elkészítési módja és hozzávalói.