Nyugdíjasok otthonfelújítási támogatása (beszélgetés)
Sokan csak a "rögtön" pénzt látják. Nem gondolnak a kötelezettségekkel és azzal, hogy mi történik, ha azok nem teljesülnek.
Vajon hány gyerek születik hitelfedezetként?
És mi lesz azokkal, akiknek nem jön össze?
Azt is értem, hogy most kell a gyermekeknek a jó, egészséges lakhatás.
Sokan indulak már tiszteletnek örvendő emberek szoba-konyhából.
Igen, azok is ilyenek. Ráadásul amiket említettél, nem is lesznek még kedvezményesek se, ha elválnak, meghal valaki, stb.
Most épp volt egy műsorban, hogy anyuka meghalt, apuka egyedül neveli a gyereket, ezért méltányosságból kéri, hogy elengedjék a hitel megfizetését.
Igen, legtöbben azt hallják meg, hogy támogatás, holott nem az.
szerintem a támogatás az lenne, ha kapna x összeget és azt felhasználhatná adott célra.
Az szerintem nem támogatás, hogy vegyen fel 5 milliót és nem kell kamatot fizetni.
Mert ugye ez a nyugdíjas hitel, kamattámogatott és az a támogatás, de mindet vissza kell fizetni, és önerő is kell, illetve megfelelő összegű nyugdíj + adóstárs, aki majd kifizeti, ha meghal a hitelt felvő.
Még ha van is valakinek megtakarítása arra is szemet vetettek. Az építőiparba fektessék be!
Számításaik szerint átlagosan mindekinek van 16 milliós megtakarítása.
Nagyon jó szöveg ez kampányolni, hogy a nyugdíjasoknak is ADNAK, de az ördög a részletekben bújik meg.
Ha belegondolunk mindenkit eladósítanak. Aztán ha nincs munkahely, jövedelem, akkor viszi a házat a végrehajtó.
Nagyon kevés nyugdíjas felel meg a feltételeknek, mert hitel kell hozzá. Valamint adóstárs, mert valakinek kell addig élnie, amíg a futamidő tart.
Én tuti, hogy nem venném igénybe.
5000-es lakosság alatti településeken nem laknak milliomos nyugdíjasok. Igaz, hogy az átlagnyugdíjból meg lehet élni, de a folyamatos áremelkedések (főleg élelmiszer) az nyugdíjasok pénztárcáját is karcsúsitja.
Egy felújítás, korszerüsítés 6 millióból? Csak a tető elvisz belőle legalább 4-et + legyen egy fürdőszoba.
De legyen meg a pénzed, mert utólag finanszírozzák.
És hitel? Nyugdíjasnak? Majd fizetik az örökösök?
Már folyik a kampány. Olyan "mézesmadzag" féle. Jól hangzik, de ez a tehetősebb nyugdíjasoknak szól.
Ez a vidéki otthonfelújítás?
Csak megütötte a fülem, és akkor arra gondoltam, hogy a lakás lesz a fedezet, ha nem tudja valaki a nyugdíjából kifizetni a részleteket?
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Rokkant nyugdíjas vagyok, most szültem. Milyen támogatásokat igényelhetek?