Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mindaddig nem tanuljuk meg értékelni az egészségünket, míg nem lesz valamilyen egészségügyi problémánk? fórum

Mindaddig nem tanuljuk meg értékelni az egészségünket, míg nem lesz valamilyen egészségügyi problémánk? (beszélgetés)

febr. 17. 00:00
?mas karan tanul az okos!sogorom nagyon fiatalon meghalt es lattam mit szenvedett.en azota napi 3 sajat keszitesu italt iszom.
29. kristo_f (válaszként erre: 28. - 55Judit)
febr. 9. 15:28
Az orvosok meg haljanak éhen? :)
febr. 9. 14:59
Remélem, egyre többen a megelőzés hívei vagyunk.
27. Érdekes73 (válaszként erre: 14. - Michelle.r)
febr. 9. 14:24
Pedig lehetne a sorozat közben is tornázni ingyen plusz idő nélkül.
26. timycat (válaszként erre: 25. - Michelle.r)
febr. 8. 13:58

Csak itt a bibi. Nem vagyok gyógyszerész, vegyész, így maximum csak elhinni tudom amit a gyártó állít. A gyártók pedig gazdasági alapon működnek nem morálisan.

Él a közelben egy magyar bácsi, gyógyszerész, akinek egyetlen táplálékkiegészítője volt, maga állította össze és vicc áron árulta szerte szét a világban. Ő elmesélte a sztoriját, hogy mikor nyugdíjba vonult bejelentkezett érte egy gyógyszercég és kérdésre felvázolta mit tett volna a készítményével, így inkább sírba viszi a receptet 😕 Az üzemet eladta, de a receptúràt nem.

Ugyanez a környékünkben kapható babapopsi krém. Egy helyi gyerekorvos receptje alapján keverik ki a patikák. Degeszre kereshette volna magát vele, de közkinccsé tette a receptet, vicc árba kerül még mindig a krém és generációk nőttek fel vele/rajta.

Az ilyen emberek már kihaltak vagy kihalófélben vannak.

25. michelle.r (válaszként erre: 17. - Timycat)
febr. 8. 12:57
Olyat kell választani, ami nem az.
24. globus (válaszként erre: 22. - Amaunet)
febr. 8. 11:55
A halogatott, nemszeretem teendőkre mondják, hogy nincs rá idő...
23. tien (válaszként erre: 15. - Timycat)
febr. 8. 10:58

"Lustaság (minimum)fél egészség."

Nekem mondod ?😉

22. Amaunet (válaszként erre: 14. - Michelle.r)
febr. 8. 10:54

Ez így van.

Ha nem rohannának annyira, akkor nem kéne a szemét kaját sem fogyasztani, hanem főzhetnének maguknak (családnak) heti 3-4 alkalommal.

Mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen.

21. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 8. 10:49

Nem tudom milyen választ vársz a kérdésedre, hiszen abban ott van már a válasz.

Sopánkodjunk, hogy jajj, de vigyázni kellett volna?

febr. 8. 10:47
Próbálkozom azért.
19. tien (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 8. 10:05

Pár zűrös cuccot túléltem.

Volt köztük minden ,rák , baleset,vízbe fulladás majdnem.

Most nyugdíjaztam magam jóval a korhatár előtt ,és mindent letojok.

Ha menni kell, úgysem tudok mit csinálni.

Sokat mozgok ,sokat vagyok levegőn (Prézli 🦮 nem hagy lustulni.)

febr. 8. 09:40

Én tavaly nyáron kezdtem el jobban odafigyelni, mert előtte voltam kórházban és hát voltak problémák.

Most rendszeres mozgással nagyon jól érzem magam, talán még fiatal koromban sem voltam ennyire fitt.

Azóta a betegségeket is sokkal jobban bírom.

17. timycat (válaszként erre: 14. - Michelle.r)
febr. 8. 09:28

A táplálékkiegészítők nagyon nagy része parasztvakítás, teletömve egy csomó oda nem illő anyaggal, hogy a gyártási költségek minél alacsonyabbak legyenek. Pl egy méretű kapszulát gyártanak, ne kelljen több gépsor, ami hatóanyag kisebb térfogatú, azt feltolják töltelék anyaggal, állományjavító, térfogatnövelő stb anyaggal. Semmi szükségünk rá. Sőt van egy gyártó akinek a "carai" orvosi megfigyelések alapján egyenes út a táplálékallergiákhoz. Meg kell nézni pl a receptes vitaminok méretét és a "piaci" vitaminokét.

Oda kell erre is figyelni.

Ajánlani nem tudok, nem is akarok, nem értek hozzá, sajnos sokszor a patikus sem. Én nem szedek semmit, hogy ez jó vagy sem sosem derül ki.

16. Lili44
febr. 8. 09:27
Igen.
15. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 8. 09:21

Én elengedtem.

Odafigyeltem mégis rábacás lett, hallgattam az okosabbakra még nagyobb rábacás lett.

Eszek, iszok amit kívánok, alszok amikor és amennyit tudok és akarok, mozgok ha sikerül, ha nem az sem tragédia. A saját tapasztalat, hogy a legkárosabb dolog a stressz, a különböző teljesítmény/megfelelési kényszerek, félelmek. Én ezeket is elengedtem. Lustaság (minimum) fél egészség.

febr. 8. 09:11

Ki így, ki úgy. Az szomorú, hogy az emberek nagy része az autójára jobban vigyáz, mint a saját testére. Abba eszébe nem jut nem odavaló üzemanyagot tölteni, de a saját testébe bármit.

Meditációra, tornára nincs idő, sorozatokra, telefon nyomkodására van. Nem fogunk még a sütiről is lemondani, mert az jár, a péksütikről, mert olyan finomak.

Hülye az, akik beszopják, hogy táplálékkiegészítőkre szükség van, mert a gyümölcs tele van vitaminnal - LOL.

Az estek többségében az emberek maguknak okozzák a bajt.

febr. 8. 09:11
en naponta 3 sajat keszitesu italt iszom.
12. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 8. 09:02
Nem igazán. Persze van, amire figyelek, például nem veszünk, nem eszünk felvágottat, csak ha én csinálom. A konzerveket is mi rakjuk el, igyekszünk mindent feldolgozni, ami a kertben megterem.
11. Kacsahercegno (válaszként erre: 9. - Lolita2112)
febr. 8. 08:52
Persze, ez nyilván tudományosan bizonyított tény, hogy bizonyos tevékenységek hozzájárulnak egyes betegségek kialakulásához.
10. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 8. 08:49
És nem csak figyeljük, teszünk is érte. Már aki tudja hogy az egészség nem jár alanyi jogon.
9. lolita2112 (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
febr. 8. 08:29
igazad van ,de tobbnyire kevesebb eselye van betegnek lenni mig aki eleve nem torodik az egeszsegevel.
febr. 8. 08:27
Sokan tényleg csak akkor tanulják meg értékelni, amikor valami baj történik. Én a magam részéről mindig is próbáltam egészségesen élni, és megbecsülni hogy rendesen működik a testem. Mindenesetre az odafigyelés sem garancia arra sajnos, hogy valakit elkerülnek a betegségek.
febr. 8. 08:25
az egeszsegnel nincs fontosabb s igy minden nap vigyazzunk ra!
6. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 8. 08:11
Természetesen.
febr. 8. 07:41

Addig,amíg nem fogy el a levegőnk, azt is természetesnek vesszük, hogy bármikor beszívhatjuk.

Legtöbbször már csak a hiánnyal tudatosul, hogy tenni kellene valamit.

4. LBO (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 8. 06:52
Igen, odafigyelek.
3. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 8. 06:19
próbálok
2. ae4e2771d0 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 8. 05:03
Igen. Méghozzá nagyon. Van pár dolog amit nem lehet pénzért megvenni, az egyik az egészségünk. Egy másik az idő.
febr. 8. 05:00
Odafigyelünk az életmódunkra, becsüljük a testünket hogy egész nap működik, stb.?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook