Krémes ahogy a cukrász késziti recept
30 perc
A Krémes ahogy a cukrász késziti hozzávalói:
Hozzávalók:
# Tésztához:
# 8 tojás sárgája
# 2 egész tojás
# 5 evőkanál víz
# 8 evőkanál cukor
# 8 evőkanál liszt
# fél csomag sütőpor
# Krém:
# 8 tojás fehérje
# 3 csomag vaníliás pudingpor
# 30 dkg cukor
# víz
A Krémes ahogy a cukrász késziti elkészítési módja:
Elkészítés: A tésztához valókból piskótatésztát készítünk. Egy magasabb szélű sütőtepsiben kisütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk. A krémhez a pudingport 20 dkg cukorral és 2 dl hideg vízzel elkeverjük, és 15 percig állni hagyjuk. Közben egy 5 literes edényben 8 dl vizet forralunk és beleöntjük a pudingos masszát. Jó sűrűre főzzük. A 8 tojás fehérjét 10 dkg cukorral felverjük, beleöntjük a pudingos krémbe, és óvatosan elkeverve még egy kicsit főzzük. Hideg vízben időnként megkavarva langyosra hűtjük. A tepsit kibéleljük alufóliával, így rakjuk bele az egyik piskótalapot, rátesszük a krémet, és a tetejére már felkockázva tesszük a piskótát, hogy a szelet nagyságok már elkészítve legyenek, így könnyebb szeletelni. Hűtőben hagyjuk kihűlni. Azért a tepsiben kell elkészíteni, hogy így egyenletesen formás lesz a krémesünk a szélén is, az alufóliával pedig könnyen kiemelhetjük belőle, ha már kihűlt. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral. Megjegyzés: Bonyolultnak tűnik, de egyszerűen nem lehet elrontani. Olyan lesz, mint a bolti krémes, csak piskóta lappal. Nagyon finom!
nagyon gyorsan elkészithető, nagyon mutatós édesség, én francia krémest is szoktam csinálni, Hulala habalapból kb. 7 dl-ből kemény habot verek rásimitom a krémre, majd erre fektetem a tetejének szánt piskótát. ez a hab, akár 3 napig is olyan keményen áll, mint ahogyan rátettük. A tetejét akár cukormázzal, de elég csak porcukorral bevonni.
Fogyókurázoknak - be kell helyettesiteni a megfelelő anyagot (tönköly fehérliszt, édesitő, gyümölöcscukor)
sok sikert!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: danya, 2008. dec. 21. 07:33
A krémes ahogy a cukrász késziti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.