Gesztenyés Charlotte recept
90 perc
A Gesztenyés Charlotte hozzávalói:
Tészta:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál porcukor
1 csapott mokkáskanál sütőpor
15 dkg baracklekvár.
Krém:
25 dkg gesztenyemassza
3 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 cs.vaniliáscukor
1 citrom reszelt héja
3 dkg zselatin.
A Gesztenyés Charlotte elkészítési módja:
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk,a sárgájukat alaposan kikeverjük a cukorral.A fehérjét kemény habbá verjük,majd először a cukros sárgáját,utána a sütőporos lisztet keverjük hozzá egy fakanállal. A masszát tepsibe simítjuk,és előmelegített sütőben kisütjük.Melegen feltekerjük,majd miután kihűlt,szétnyitjuk,lekvárral megkenjük,és visszatekerjük.Folpackkal kibélelünk egy félgömbformát,és a felszeletelt piskótatekercsek- ből egy sort rakunk bele. A krémhez a tejszínt cukorral kemény habbá verjük,vízben olvasztott zselatint adunk hozzá, majd a finomra lereszelt gesztenyemasszát is beleadjuk.(Egy dl vizet felforralunk,csomómentesre elkeverjük benne a zselatint,és a tejszínhez keverjük.)A tejszínes gesztenyekrémet a piskótás formába öntjük,és hűtőbe tesszük. Amikor valamelyest szilárdulni kezd,a tetejét befedjük lekváros tekercsekkel.Hűtőben dermesztjük egy éjszakán át.Fogyasztás előtt lapostányérra borítjuk,a fóliát eltávolítjuk,a tetejét tejszínhabbal és gesztenyegolyócskákkal, gesztenyeszivekkel díszíthetjük.
Nagyon mutatós és finom süti!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pesmár, 2008. dec. 20. 22:48
A gesztenyés charlotte elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.