Amarettini recept

Az Amarettini hozzávalói:
250 g finomra darált héj nélküli mandulamag
200 g cukor
½ keserű mandula aroma
4 tojásfehérje


Az Amarettini elkészítési módja:
A finomra darált mandulát a cukor ¾ részével és a keserű mandula aromával összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és óvatosan készre verjük. A mandulás keverék harmadát lazán hozzákeverjük a felvert tojáshabhoz, majd a következő harmad, végül az utolsó adag következik. A masszát egyenes csövű, nagy lukú nyomózsákba tesszük. Sütőpapírral kibélelt tepsire dió nagyságú halmokat nyomunk. 140°C-ra előmelegített sütőben alsó-/felső sütéssel 35-45 percig sütjük. (Süthetjük hőlégkeveréssel is, ilyenkor 130°C-ra melegítjük elő a sütőt, és egyszerre több tepsi süteményt is betolhatunk. A sütési idő ebben az esetben 40-50 perc.) Ezt a receptet

Ha a mandulát héjastól tesszük a süteménybe, az Amarettini nem lesz olyan szép világos. Ezért a mandulák meghámozása megéri a fáradtságot. Ha a mandulamagokat rövid ideig forró vízbe dobjuk, majd leszűrjük, könnyedén lehúzhatjuk a bőrüket.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az amarettini elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook