Kókuszos tejszínhabos gyümölcstorta recept
A Kókuszos tejszínhabos gyümölcstorta hozzávalói:Tésztához:
3 tojás,
10 dkg margarin,
2 dl liszt,
1 dl cukor,
fél teáskanál sütőpor
Krémhez:
3 dl tejszín,
1 habfixáló,
1 dl kókuszreszelék + tetszés szerinti gyümölcs (ez fagyasztott erdei vegyes) és a gyümölcshöz illő színű tortazselépor
A Kókuszos tejszínhabos gyümölcstorta elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztom, felverem a fehérjét 1 csipet sóval. A sárgákat a cukorral és a margarinnal habosra keverem. Ezután felváltva hozzákeverem a sütőporos lisztet és a felvert habot. (kis liszt aztán egy kis hab, hogy könnyű legyen keverni) Kivajazok, kilisztezek 1 gyümitortaformát belesimítom a masszát (vékony lesz, de megnő) 180 fokra előmelegített sütőben sütöm (sajnos az időt nem mértem, színre ill. tűpróba alapján döntöttem el hogy ok kb 15-20 perc) Közben zsiradék nélkül aranyszínűre pirítottam a kókuszreszeléket, gyorsan át kell önteni tányérba hűlni, mert a forró serpenyőtől is képes tovább pirulni. Ha kihűlt a tészta és a kókusz is, felverem a tejszínhabot, jó keményre, közben beleszórom a habfixálót és 2 ek porcukrot, a legvégén hozzákeverem a kókuszt. Rákenem a tésztára, megszórom a gyümölccsel, és előírás szerint megcsinálom a zselatint (a gyümi levével), rácsorgatom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b9662b68b3, 2008. dec. 20. 21:05
A kókuszos tejszínhabos gyümölcstorta elkészítési módja és hozzávalói.