Kókusz rolád recept

A Kókusz rolád hozzávalói:
5 tojássárgája
5 púpos kanál porcukor
fél evőkanál kakaó
3 és fél evőkanál liszt
fél csomag sütőpor

Töltelék:
fél dl rum,
10 dkg kókuszreszelék,
2 dl tej,
fél cs vaníliás cukor,
20 dkg porcukor,
20 dkg margarin,
kb fél üveg meggybefőtt.
(a 20 dkg margarint le lehet felezni, ha nem szeretitek a túl margarinos krémet, én csak 10 dkg-ot tettem bele)


A Kókusz rolád elkészítési módja:
5 tojássárgát, 5 púpos kanál porcukorral alaposan kikeverjük, kb. fel evőkanál kakaót adunk, hozza. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszához adjuk. 3 és fel evőkanál lisztet, fél csomag sütőporral összekeverjük, és ezt is a masszához adjuk. Zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük, és azonnal feltekerjük egy konyharuha segítségével, mert ha hűl, akkor mar törik. A tejet a cukorral együtt felforralom, hozzáadom a kókuszt, és addig főzöm, amíg a kókusz magába szívja a tejet. Lehűtöm, közben a margarint habosra kavarom, hozzáadom a hideg kókuszt, a rumot, és alaposan kikavarom. A kakaós piskótát megkenem a krémmel, hagyok egy keveset a külső részére is, kb. háromnegyed részig egy sor meggybefőttet, rakok. Azért nem végig, mert akkor nem tudom feltekerni. Feltekerés után a maradék krémmel kívül is bevonom, és egész meggyszemekkel díszítem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókusz rolád elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook