Papagáj szelet recept
A Papagáj szelet hozzávalói:4 tojás
30 dkg cukor
1 margarin
1 vaj
25 dkg porcukor
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag puncs pudingpor
2 dl tejföl
A Papagáj szelet elkészítési módja:
Tészta: 4 tojást és 30 dkg cukrot egy margarinnal habosra keverünk. Kicsinyenként hozzáadunk 2 dl tejfölt, 30 dkg lisztet és egy sütőport. Az így kapott tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az elsőhöz 1 csomag vaníliás cukrot és 1 csomag vaníliás pudingport keverünk. A másodikhoz 2 evőkanál kakaóport. A harmadikhoz pedig 1 csomag puncs ízű pudingport. Két őzgerinc formában lassú tűzön sütjük meg úgy, hogy alul a sárga, középen a barna, felül a rózsaszín tészta van. Máz: 1 csomag vajat, 25 dkg porcukrot, 3 evőkanál kakaóport 3 evőkanál forró tejjel jól kiverünk, és a kihűlt tésztára kenjük.
Ízlés szerint színes tortadarával és kókuszreszelékkel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2008. dec. 18. 16:55
A papagáj szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.