Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézeskalács házikó recept

Mézeskalács házikó recept

Elkészítési idő 30 perc

A Mézeskalács házikó hozzávalói:
A tésztához:
250 g méz
100 g vaj
125 g barnacukor vagy porcukor
5 g őrölt fahéj
5 g őrölt gyömbér
3 g őrölt szegfűszeg
8 g holland kakaópor
500 g liszt
3 g sütőpor
1 db egésztojás
1 csipet só

A fényes mázhoz:
2 db tojásfehérje

A díszítéshez:
2 db tojásfehérje
400-500 g porcukor


A Mézeskalács házikó elkészítési módja:
A tésztához a hozzávalókat meggyúrjuk, majd papírra sablont rajzolunk a házikónak...(tölthetünk le netről is, van több helyen) A tésztát a sablon alapján kivágjuk, majd kisütjük. A kész darabokat olvasztott cukorral, vagy tojásfehérjével összekevert porcukorral rögzítjük egymáshoz! A házat kevünk szerint díszíthetjük!

Érdemes még összeillesztés előtt díszíteni a darabokat, mert összeillesztve már bonyolultabb :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézeskalács házikó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook