Lángolós almásszelet recept
A Lángolós almásszelet hozzávalói:150 g búza, 100 g tönkölybúza, 50 g zab, 100 g nád- vagy barnacukor, 1
tojás, 200 g vaj, 1/2 kkanál vaniliapor, 75 g dió, 1 kg savanykás alma, 2
ekanál citromlé, 125 g méz, csipet fahéj, csipet őrölt szegfűszeg, csipe,
gyömbérpor, 5 cl Calvados.
A Lángolós almásszelet elkészítési módja:
A gabonákat őröljük meg ( vagy eleve lisztként vegyük meg ). Gyúrjunk omlós tésztát a lisztből, a cukorból, a tojásból, 150 g vajból és a vanilia feléből. Fóliába csomagolva pihentessük hűtőszekrényben. Daráljuk le a diót. Hámozzuk meg és negyedeljük fel az almákat, távolítsuk el a magházakat, a negyed almákat vágjuk hosszában ketté és locsoljuk meg citromlével. Állandóan kevergetve melegítsük fel a mézet a maradék vajjal, fűszerezzük a vaniliával, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a gyömbérrel. Sütőpapírral béleljünk ki egy sütőlemezt, terítsük rá a tésztát és szórjuk meg a dióval. Szorosan fedjük be az almaszeletekkel és kenjük meg a mézes keverék felével. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig süssük. Még melegen kenjük rá a maradék mézes keveréket. Tűz felett melegítsük fel a Calvadost, öntsük a süteményre, gyújtsuk meg. Melegen tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. febr. 14. 18:16
A lángolós almásszelet elkészítési módja és hozzávalói.