Kozák sapka recept
A Kozák sapka hozzávalói:A tésztához (piskóta):
7 db tojás,
21 dkg porcukor,
20 dkg liszt,
szódabikarbóna (1 púpozott késhegynyi),
3 dkg kakaó.
A krémhez:
5 evőkanál liszt,
15 dkg cukor,
1/2 l tej,
1 csomag vaníliás cukor,
25 dkg vaj.
A mázhoz (gáz fölött melegítjük):
5 dkg csokoládé, 5 dkg vaj.
A Kozák sapka elkészítési módja:
A piskóta elkészítése: A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. A tojás fehérjét habbá verjük és a liszttel (+ szódabikarbóna) "összeemeljük" a kettőt. A lehűlt piskótát először félbevágjuk, ribizli lekvárral, és a 2/3 krémmel megkenjük. A két fél piskóta részt óvatosan egymásra rakjuk, majd szeletekre vágjuk. A szeleteket külön-külön átkenjük a megmaradt 1/3 krémmel, és a darabokat kókuszreszelékbe mártogatjuk, mind a 4 oldalán (a tetejét nem kenjük be krémmel!). Tálcára rakjuk egymás mellé. Csokoládémázzal a szeletek tetejét külön-külön bekenjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. febr. 8. 17:01
A kozák sapka elkészítési módja és hozzávalói.