Kürtőskalács (eredeti recept, egy erdélyi nénitől)
A Kürtőskalács (eredeti recept, egy erdélyi nénitől) hozzávalói:5 kg liszt,
Minden kg-hoz: 1 kávéskanál só,
1,5 evőkanál cukor,
1 tojás,
citrom reszelt héja,
tej, (tej, 1 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő /kg)
2 kg liszthez 25 dkg vaj.
A Kürtőskalács (eredeti recept, egy erdélyi nénitől) elkészítési módja:
Ezt egész érdekesen dagasztják. Úgy képzeld el, hogy a kezedbe fogsz egy kötelet, és mintha engednéd le a kútba, egyik kezedet átrakva a másik alatt "hajtod előre". Így tupírozod a tésztát. A tésztából rudat sodorsz, lazán feltekered a sütőfára, ahogy a cukorban hentergeted, összeér a tészta. Megsütöd. Ha kész, ruhával bélelt kosárba teszed (Mikor lehúzod a fáról, belefújsz, hogy menjen ki a pára.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. febr. 8. 16:58
A kürtőskalács (eredeti recept, egy erdélyi nénitől) elkészítési módja és hozzávalói.