Manó kávéscsészéje recept
40 perc
sok
sok
sok
A Manó kávéscsészéje hozzávalói:
A tésztához:
125 gr. étcsoki
125 gr.vaj
75 gr. cukor
75 gr. liszt
3 evőkanál nescafé
2 tojás
pici vanília
A krémhez:
80 gr. mascarpone
80 gr. étcsoki
20 gr. vaj
2 evőkanál nescafé
A mázhoz:
120 gr. mascarpone
70 gr. porcukor
0,5 teáskanál fahéj
pici vanília
A Manó kávéscsészéje elkészítési módja:
Az étcsokit és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk. Ha picit kihűlt hozzáadjuk a 2 tojást, majd a száraz anyagokhoz keverjük. Pici muffin formában sütjük. Elég a formákat félig megtölteni, nem fontos, hogy feljöjjenek, az a jó, ha lapos marad. Amíg sül, gőz fölött összeolvasztjuk a krém hozzávalóit, majd a kihűlt sütire kenjük. Ha megszilárdult rátesszük a mázt.
Tényleg hagyjuk kihűlni, különben leolvad róla a krém.
A tetejét meg lehet szórni pici fahéjjal, vagy cukrozatlan kakaóporral.
Amennyire egyszerű, annyira finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pofi, 2008. febr. 7. 23:08
A manó kávéscsészéje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.