Majonézpótló recept



1 kefír
1 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál olaj
pár csepp folyékony édesítő
ízlés szerint mustár
citromlé
só
bors
A Majonézpótló elkészítési módja:
A tojás sárgáját összekeverjük a tejföllel, mustárral, sóval, borssal, édesítővel és ízlés szerint citromlével. Lassan hozzákeverjük az olajat, majd hozzáadjuk a kefírt, és nagyon alaposan összekeverjük, vagy turmixoljuk.
A fenti mennyiségből kb. 2,5 dl. majonézt kapunk.
Célszerűbb dupla adagot készíteni, de ehhez is elég 1 tojás sárgája.
Jól lezárt üvegben, hűtőben egy hétig is eltartható.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Pofi, 2009. márc. 28. 21:09
A majonézpótló elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.