Joghurtos körteleves recept
225 kcal
4 db. körte
1 db. citrom
3-4 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj
3-4 evőkanál cukor
2 dl. joghurt
1 dl. tejszín
2 evőkanál liszt
só
A Joghurtos körteleves elkészítési módja:
Egy fazékban felforralunk 1 liter vizet. Beledobjuk a fahéjat, szegfűszeget, a citrom kipréselt levét és vékonyan levágott héját. Csipetnyi sót szórunk rá, felforraljuk és kis lángon 10 percig főzzük. A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kiszedjük, húsát felszeleteljük. Óvatosan az alaplébe szórjuk, és 5 percig főzzük. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt éa a joghurtot elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.Hozzáöntünk 1 dl. hideg vizet, és rámerünk a levesből egy keveset. Elkeverjük, és a leveshez öntjük. Újra felforraljuk, citromlével és cukorral pikánsra ízesítjük.
Jól behűtve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Pofi, 2008. nov. 20. 23:14
A joghurtos körteleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.