Minestrone - olasz zöldségleves recept
A Minestrone - olasz zöldségleves hozzávalói:3 ek olajon megdinsztelünk olasz zöldségleves gazdagon
2 fej hagymát
1,5 liter leveskockából készült levessel felöntjük és beleteszünk
2 felkockázott cukkinit
20 dkg darabolt káposztát
4 felkarikázott sárgarépát
80 dkg felkockázott paradicsomot
1 pici felkockázott zellert
(bármilyen felkockázott vagy darabolt zöldséget – burgonya, zöldbab stb.)
1-1 kávéskanál sóval, bazsalikommal, rozmaringgal, borssal és 1 babérlevéllel ízesítjük
1 órát főzzük, majd hozzáadunk
1 konzervdoboz fehérbabot
A Minestrone - olasz zöldségleves elkészítési módja:
10 percig főzzük még és kész. Tálaláskor megszórható reszelt sajttal, parmezánnal. Bár az igazi minestrone levesben nincsen se hús, se tészta (csak beledobálják az éppen otthon található zöldségeket - és a mindig kéznél levő paradicsomszószt), nálunk a gyerekek szeretik, ezért én ezekkel dúsítom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2008. nov. 18. 12:20
A minestrone - olasz zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.