Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Minestrone - olasz zöldségleves recept

Minestrone - olasz zöldségleves recept

A Minestrone - olasz zöldségleves hozzávalói:
3 ek olajon megdinsztelünk olasz zöldségleves gazdagon
2 fej hagymát
1,5 liter leveskockából készült levessel felöntjük és beleteszünk
2 felkockázott cukkinit
20 dkg darabolt káposztát
4 felkarikázott sárgarépát
80 dkg felkockázott paradicsomot
1 pici felkockázott zellert
(bármilyen felkockázott vagy darabolt zöldséget – burgonya, zöldbab stb.)
1-1 kávéskanál sóval, bazsalikommal, rozmaringgal, borssal és 1 babérlevéllel ízesítjük
1 órát főzzük, majd hozzáadunk
1 konzervdoboz fehérbabot


A Minestrone - olasz zöldségleves elkészítési módja:
10 percig főzzük még és kész. Tálaláskor megszórható reszelt sajttal, parmezánnal. Bár az igazi minestrone levesben nincsen se hús, se tészta (csak beledobálják az éppen otthon található zöldségeket - és a mindig kéznél levő paradicsomszószt), nálunk a gyerekek szeretik, ezért én ezekkel dúsítom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A minestrone - olasz zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook