Gesztenyés káposztaleves recept
A Gesztenyés káposztaleves hozzávalói:1 kis fej káposzta
20 dkg császárszalonna
2 evőkanál vaj
25 dkg gesztenye
fél evőkanál szójaszósz
5 dl zöldségleves (leveskockából)
őrölt bors
só
A Gesztenyés káposztaleves elkészítési módja:
Behasítjuk a gesztenyéket, forró sós vízben 20 percig héjastól főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk száradni. Amikor kihűlt, meghámozzuk. A szalonnát kockákra vágjuk, és kivajazott serpenyőben megpirítjuk. Beletesszük a darabokra vágott káposztát, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a húslevest meg a szójaszószt, és belerakjuk a gesztenyét. Kislángon, néha megkeverve 15 percig főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 17b4718bd7, 2008. febr. 3. 19:10
A gesztenyés káposztaleves elkészítési módja és hozzávalói.