Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sajtkrémes krumplileves recept

Sajtkrémes krumplileves recept

A Sajtkrémes krumplileves hozzávalói:
40 dkg krumpli,
20 dkg tejszínes krémsajt,
1 fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
0,5 dl olívaolaj,
8 dl zöldségleves (leveskockából),
1 csokor petrezselyem,
só,
frissen őrölt fekete bors.


A Sajtkrémes krumplileves elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük. A megtisztított hagymát karikákra vágjuk, a meghámozott fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük. Az olívaolajat felhevítjük, és megforgatjuk benne a szeletelt krumplit, a hagymát és a fokhagymát. Sóval, borssal fűszerezzük, felengedjük az előre elkészített zöldséglevessel, és takaréklángon főzzük. Amikor a krumpli megpuhult, a krémsajtot a levesbe keverjük, és botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. A megmosott petrezselyem száráról lecsipkedjük a leveleket, apróra vágjuk, és tálaláskor a levesbe hintjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sajtkrémes krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook