Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Masánszky rizsfelfújt recept

Masánszky rizsfelfújt recept

A Masánszky rizsfelfújt hozzávalói:
25 dkg rizs
1 csipet só
forró tej
4 tojás
10 dkg cukor
4 dkg vaj
1 citrom
20 dkg (friss vagy mirelit) vegyes gyümölcs
a tepsihez kevés vaj és zsemlemorzsa
a tálaláshoz porcukor
a díszítéshez 1 csokor citromfű


A Masánszky rizsfelfújt elkészítési módja:
A megmosott, lecsepegtetett rizst másfélszeres mennyiségű forró vízzel öntsük fel, sózzuk meg, és fedővel letakarva, kislángon addig pároljuk, míg a vizet felveszi. Öntsük hozzá a rizshez képest másfélszeres mennyiségű forró tejet, és most már fedő nélkül főzzük készre a tejberizst, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük fehéredésig a tojás sárgákat a cukorral, a puha vajjal, a citrom reszelt héjával, és adjuk a meleg rizshez. Egyenletesen keverjük össze, lazán forgassuk bele a gyümölcsöt és a tojásfehérjék habját. Töltsük kivajazott, zsemlemorzsával beszórt formába, és 180 °C-os sütőben süssük pirosra. 10 percig pihentessük, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva, pár szem gyümölccsel, citromfűvel díszítve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A masánszky rizsfelfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook