Töltött pulyka Éva módra recept
A Töltött pulyka Éva módra hozzávalói:1 db pulyka,
2 kis fej vöröshagyma,
20 dkg marhahús,
2-3 szem krumpli,
só,
bors,
fokhagyma,
pici olaj.
A Töltött pulyka Éva módra elkészítési módja:
Egy pici olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Beletesszük a darált marhahúst, sózzuk ,borsozzuk ízlés szerint, közben megfőzzük a krumplit. Ha a marhahús megpárolódott, összekeverjük a főtt és megtört burgonyával. Még ízesítjük pici fokhagymával. Ezzel megtöltjük a pulyka belsejét, meglocsoljuk pici olajjal, lefedjük fóliával, és betesszük sülni. 3-4 óra mire szép aranysárgára megsül. Közben csinálhatunk hozzá egy könnyű mártást is, csipkebogyót /fagyasztottat/ összefőzünk pár szem aszalt gyümölccsel, amit picit /főzés közben/ megcukrozunk. A megsült pulykából kiszedjük a tölteléket tálra, hozzá a mártás és a szeletekre vágott pulyka, kész az ünnepi fogás.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. aug. 10. 20:05
A töltött pulyka Éva módra elkészítési módja és hozzávalói.