Szalonnás lencse recept
A Szalonnás lencse hozzávalói:20 dkg húsos füstölt szalonna
10 szem apró hagyma,
40 dkg lencse,
egy szál sárgarépa,
egy petrezselyemgyökér,
egy nagy gerezd fokhagyma,
egy csokor petrezselyemzöld,
egy evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
só.
A Szalonnás lencse elkészítési módja:
A lencsét kiválogatjuk, és előző este beáztatjuk. A szalonnát fölszeleteljük, a szélét becakkozzuk, kiolvasztjuk, majd beledobjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát. Együtt megpirítjuk, majd a szalonnaszeleteket kivesszük, félretesszük. A hagymára öntjük a lencsét, a kettévágott zöldségeket és az ízesítőket. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. Ha a szalonna nem volt túl sós, meg is sózzuk. Nem szabad levesesnek lennie, így liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. A petrezselyem csokrot tálalás előtt ne feledjük kidobni belőle. Tálaláskor a szalonnaszeleteket a tetejére tesszük.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. aug. 8. 16:00
A szalonnás lencse elkészítési módja és hozzávalói.