Gombás mártás húsokhoz recept
A Gombás mártás húsokhoz hozzávalói:3 evőkanál vaj,
0,5 kg szeletelt champignon gomba,
2 fej finomra vágott hagyma,
2 szál finomra vágott petrezselyem,
1 kiskanál szurokfű,
1 pohár száraz fehérbor,
1,5 pohár marhahúslé,
2 evőkanál sűrített paradicsom,
1,5 evőkanál kukoricaliszt,
3 evőkanál hidegvíz,
3 evőkanál zsíros tejföl,
só,
bors.
A Gombás mártás húsokhoz elkészítési módja:
Egy nagy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a gombát, hagymát, petrezselymet, szurok füvet, 10 percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a bort, így nagy lángon 4 percig főzzük. Hozzákeverjük a húslét, a paradicsomot, kis lángon 10 percig főzzük. Külön tálban elkeverjük a lisztet a hideg vízzel, végül beleöntjük a szószba, és 2 percig főzzük, esetleg tehetünk bele tejfölt is. Húsokkal tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. aug. 5. 15:43
A gombás mártás húsokhoz elkészítési módja és hozzávalói.