Csirkés Waldorf-cipó recept
A Csirkés Waldorf-cipó hozzávalói:1 házi-cipó,
1 alma finomra vágva,
6 dkg vágott dió,
3 újhagyma finomra vágva,
2 evőkanál finomra vágott friss petrezselyem,
10 dkg majonéz,
frissen őrölt fekete-bors,
10 megtisztított spenótlevél szár nélkül,
3 főtt csirkemellfilé szeletelve,
4 felszeletelt paradicsom
A Csirkés Waldorf-cipó elkészítési módja:
A kenyér tetejét levágjuk, és a belsejét kanállal kivájjuk, hogy csak a héja maradjon. A tetejét megtartjuk. A belsejét ebben a receptben nem használjuk fel, de készíthetünk belőle zsemlemorzsát. Az almát, diót, újhagymát, petrezselymet, majonézt és ízlés szerinti borsot egy tálba teszünk, és összekeverjük. Egy sor spenótot teszünk a cipó aljába, rá egy réteg csirkét, egy réteg almát, végül a paradicsomot. A rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak, és a cipó meg nem telik. Spenóttal fejezzük be. Visszatesszük a tetejét, és alufóliába csomagoljuk. Vágódeszkát teszünk a cipó tetejére, azzal nyomtatjuk le, éjszakára pedig hűtőbe tesszük. Cikkekre vágva kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 22. 08:06
A csirkés waldorf-cipó elkészítési módja és hozzávalói.