Márványos sült csokitorta recept
A Márványos sült csokitorta hozzávalói:A fehér tésztához: 10 dkg vaníliás pudingpor
12 dkg kristálycukor
6 db tojás
3 dkg margarin
5 dkg liszt
1 narancs reszelt héja
fél csomag vaníliás cukor
A csokis tésztához: 5 dkg étcsokoládé
1 tojás
2 dkg kristálycukor
3 dkg vaníliás pudingpor
A Márványos sült csokitorta elkészítési módja:
A tojások sárgáját a cukor egyharmadával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A fehérjéből a maradék cukor hozzáadásával kemény habot készítünk. A vaníliás krémport és a lisztet reszelt narancshéjjal egyneműre keverjük. A habos tojássárgájához apránként lazán hozzákeverjük a fehérje habot és a vaníliás lisztet, majd az olvasztott vajat is hozzátesszük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A tojás sárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a cukorral kemény habbá vert fehérjét. Majd a krémport is hozzá keverjük. Kivajazott, lisztezett formába öntjük a fehér alapot, leveses kanál segítségével össze-vissza csorgatjuk a csokoládés masszával, a kanál nyelével, körkörös mozdulatokkal mintázzuk. Előmelegített sütőben 180 ºC-on 30 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 21. 07:55
A márványos sült csokitorta elkészítési módja és hozzávalói.