Mandulás szilvatorta recept
A Mandulás szilvatorta hozzávalói:70 dkg szilva,
12 dkg vaj,
12 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
3 tojás,
15 dkg liszt,
1 csapott teáskanál sütőpor,
10 dkg őrölt mandula
A Mandulás szilvatorta elkészítési módja:
A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk és kimagozzuk. A félbevágott szemeket még egyszer elfelezzük. A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A sütőporral és az őrölt mandulával elkevert lisztet beleforgatjuk a masszába. A masszát 24 cm átmérőjű kivajazott tortaformába öntjük. A szilvákat vágott felükkel felfelé körkörösen a massza tetejére sorakoztatjuk, kívülről befelé haladva. A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük, és a tésztát egy óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, és ha már nem ragad, kivehetjük a sütőből. A szilvát megszórjuk durva-szemű cukorral. A süteményt hagyjuk a formában kihűlni. Ha langyosra hűlt, levesszük a tésztagyűrűt, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Cikkekre vágva tetszés szerint tejszínhabbal kínáljuk.
Sárgabarackkal, őszibarackkal ugyanígy elkészíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 20. 07:36
A mandulás szilvatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.