Mák torta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Mák torta hozzávalói:
20dkg vaj vagy margarin
15dkg cukor
1csomag vanilia cukor
6 tojás sárgája
1teáskanál sütőpor
15dkg őrölt mák
7dkg őrölt mandula vagy dió
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
6 tojásfehérje
3 evőkanál lekvár


A Mák torta elkészítési módja:
A vajat a cukorral, vanilia cukorral, és a tojássárgájávalelkeverjük.Az őrölt mákot összekeverjük a sütőporral és a vajhoz adjuk. A mandulát vagy diót, és a fahéjat is hozzáadjuk.Belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.Kivajazott tortaformába öntjük. Miután kihűlt a tortát kettévágjuk.Az alsó lapot megkenjük lekvárral és ráfektetjük a másikat.

Díszités: 1 csomag habpor tejszín ízű, és 150 ml tej A habporból és a tejből tejszínhabot készíthetünk , és ezzel díszíthetjük a tortát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mák torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook