Málnatorta - másként recept
A Málnatorta - másként hozzávalói:4 tojás,
20 dkg kristálycukor,
1 tasak vaníliás cukor,
10 dkg vaj,
fél csomag sütőpor,
15 dkg finomliszt
a töltelékhez:
1 csomag puncsízű pudingpor,
0,5 liter tej,
5 evőkanál kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
50 dkg gurulós málna,
1 csomag piros tortazselé por,
a forma kikenéséhez vaj, liszt
A Málnatorta - másként elkészítési módja:
A tésztához a szétválasztott tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk az olvasztott vajat, hozzáöntjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből felvert kemény habot. A masszát egy kivajazott, liszttel megszórt tortaformában egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben 180º C-on 30 perc alatt megsütjük. A pudingporból tejjel, cukorral a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük a pudingot, és a megsült tortalap tetejére melegen rásimítjuk. (Ha kihűl a pudingpor, nem tudjuk rásimítani.) A tortalap tetejét a megmosott málnaszemekkel körkörösen kirakjuk, és megvárjuk, amíg a puding megdermed. A használati utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, és bevonjuk vele a torta tetejét. Ha megkocsonyásodott, díszítésképpen még tejszínhabot is nyomhatunk a tetejére.
A tésztaalapra másféle gyümölcsöt, pudingot, tölteléket is tehetünk, attól függően mi a család kedvence. Készíthetjük túróval, tejberizzsel, lekvárral, csokiöntettel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 17. 07:15
A málnatorta - másként elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.