Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kálvinista mennyország recept

Kálvinista mennyország recept

A Kálvinista mennyország hozzávalói:
A tésztához: 20 dkg Rama Sütőmargarin; 1 csomag sütőpor kb. 12 gramm; 35-40 dkg finomliszt pontosabban amennyit a tészta felvesz; 3 evőkanál tejföl; 10 dkg kristálycukor kb. 1 dl
A töltelékhez: 5-6 dkg mazsola ez el is maradhat; 1 darab citrom lereszelt héja; 3 evőkanál kristálycukor; 3 csomag vaníliás cukor; 2 tojás; 1 kg tehéntúró; 25 dkg lebbencstészta + só
A kikenéshez: diónyi Rama Sütőmargarin
A tészta lekenéséhez: 1 darab tojás


A Kálvinista mennyország elkészítési módja:
Könnyű linzertésztát készítünk: a margarint először magában, majd a cukorral és a tejföllel keverjük habosra. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekkel össze gyúrjuk. Akkor jó, ha az átlagnál lágyabb, jól nyújtható omlós tészta lesz belőle. Elfelezzük, folpackba csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük, míg a tölteléke elkészül. Ehhez a lebbencstésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A túrót villával összetörjük, majd a tojásokkal, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, a citrom reszelt sárga héjával és a mazsolával összekeverjük. A teljesen lecsöpögtetett tésztával összeforgatjuk. Az egyik tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon kinyújtjuk, azután egy margarinnal kikent nagy tepsibe (38x30 cm) simítjuk. A túrós, tésztás keveréket egyenletesen ráhalmozzuk. A másik omlós tésztát is kinyújtjuk, az előzőeket befedjük vele. A tetejét felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk és porcukorral behintve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kálvinista mennyország elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook