Töltött paradicsom tejszínes paprikával recept
A Töltött paradicsom tejszínes paprikával hozzávalói:8 db közepes paradicsom
60 dkg vegyes paprika
15 dkg krémsajt
2 dl tejszín
5 dkg gorombára reszelt füstölt sajt
1 db zsemle
10 dkg gépsonka
1 ek.tejföl
só, fehér bors
1 ek. vágott petrezselyem
2 ek.olaj
A Töltött paradicsom tejszínes paprikával elkészítési módja:
A paradicsomokat lobogó forró vízbe teszem 10 mp-re, majd lehűtöm és lehúzom a bőrüket. Tetejüket levágom és kikaparom a magokat. A zsemlét és a sonkát apró kockákra vágom, majd összekeverem a sóval, borssal, petrezselyemmel és a tejföllel. Ezzel a masszával megtöltöm a paradicsomakat. Reszelt sajttal megszórom és visszateszem a kalapokat. (Lehet a tetőket apróra vágva hozzáadni a mártáshoz.) A paprikákat szeletekre vágom és az olajon megfuttatom, sózom, borsozom. Kicsit puhítom, majd ráteszem a sajt és tejszín keverékét. A sütőtálba helyezett paradicsomok közzé öntöm és összesütöm a "költeményt".
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. aug. 1. 10:19
A töltött paradicsom tejszínes paprikával elkészítési módja és hozzávalói.