Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szedres dinnyeparfé recept

Szedres dinnyeparfé recept

A Szedres dinnyeparfé hozzávalói:
1 közepes nagyságú sárgadinnye,
20 dkg fekete szeder,
1 tojás,
1 dl tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál kristálycukor,
5 evőkanál porcukor,
1 citrom kifacsart leve,
1 dl édes fehérbor,
néhány szál mentalevél


A Szedres dinnyeparfé elkészítési módja:
A sárgadinnyét félbevágjuk, a magjait kiszedjük. Az egyik felét alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. A másik fél dinnyét kockákra vágjuk, majd 2 evőkanál porcukorral és 3 evőkanál citromlével összeturmixoljuk. A tojás sárgáját 2 evőkanál porcukorral habosra keverjük, és a dinnyekrémhez adjuk. A tojásfehérjéből kevés cukorral kemény habot verünk. Egy másik edényben vaníliás cukorral felverjük a tejszínt. A tojássárgás habot, a felvert tojásfehérjét és a felvert tejszínt beleforgatjuk a dinnyekrémbe. A masszát négy kis tálkába osztjuk, és egy napra mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt a szeder szárát lecsipkedjük, megmossuk és lecsepegtetjük. A lehűtött fél dinnyét szeletekre vágjuk, és vékony csíkokra gyaluljuk. A mélyhűtőből kivett formákat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, így könnyebb tányérra borítani a parfét. A kristálycukrot világosbarnára karamellizáljuk, felöntjük 4 evőkanál citromlével, hozzáadjuk a bort, és addig forraljuk, amíg a cukor felolvad. Körbeöleljük vékony dinnyecsíkokkal, tetejére karamellmártást öntünk, és megszórjuk szederrel, néhány mentalevéllel díszítjük.

A forró karamellmártást csak közvetlenül tálalás előtt locsoljuk a puding tetejére. A parfé a gyümölcsök változtatásával bármelyik gyümölcsszezonban elkészíthető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szedres dinnyeparfé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook