Epres képviselőfánk recept
Az Epres képviselőfánk hozzávalói:20 dkg eper,
25 dkg sovány tehéntúró,
fél evőkanál zselatin
a tésztához:
5 dkg vaj,
1 teáskanál cukor,
3 tojás,
15 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
negyed liter víz,
citromfű levél,
porcukor a szóráshoz
Az Epres képviselőfánk elkészítési módja:
Az eperből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk, és hozzákeverjük a tehéntúrót. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kis-lángon feloldjuk, és ha kihűlt, a túrókrémhez tesszük. A masszát jól elkeverjük, majd hűtőszekrényben lehűtjük. Közben elkészítjük a tésztát. Felforraljuk a vizet, beletesszük a vajat, a cukrot és a sót. A tűzről levéve beleszitáljuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a massza összeáll, és elválik az edény falától, majd ismét felforrósítjuk, és az egészet áttesszük egy tálba. Belekeverünk egy tojást, a sütőport, végül hozzákeverjük a maradék tojást is. A tésztát csillagvégű nyomózsákba töltjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle. A sütőt 200 fokra melegítjük, és a fánkokat 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen levágjuk a formák kalapját, és a fánkokat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A fánkokat megtöltjük epres túrókrémmel, mindegyikbe 1 félbevágott eperszemet illesztünk, 1 levélke citromfűvel díszítjük, majd beborítjuk a kalapjával. A tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 13. 06:54
Az epres képviselőfánk elkészítési módja és hozzávalói.