Epres túrótorta - másként recept
Az Epres túrótorta - másként hozzávalói:5 tojás,
20 dkg porcukor,
20 dkg finomliszt,
10 dkg főzőcsokoládé,
7 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor
a krémhez:
25 dkg sovány túró,
10 dkg porcukor,
1 citrom kifacsart leve,
1 csomag vaníliás cukor,
5 cl rum,
1 csomag zselatin,
4 dl tejszín,
25 dkg földieper,
vaj és liszt
a formához, menta és kakaópor a díszítéshez
Az Epres túrótorta - másként elkészítési módja:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukor egy részével, a vaníliás cukorral, kevés sóval. A vajat és a főzőcsokoládét külön-külön vízfürdőben felolvasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, beletesszük a maradék cukrot, belekeverjük a cukros sárgáját, az átszitált lisztet, a gőz fölött felolvasztott vajat és a csokoládét. A masszát kivajazott és kilisztezett formába öntjük, és 180o C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a piskóta, kivesszük a formából, és három egyenlő lapra vágjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal, citromlével, és a keményre vert tejszínhabbal. Az egyik piskótalapot visszatesszük a tiszta tortaformába. A beáztatott zselatint kevés forró vízben feloldva a túrókrémhez keverjük. A krém felét a piskótalapra kenjük, megrakjuk az előre megtisztított, megmosott, és negyedekbe vágott eperrel, majd beborítjuk a következő piskótalappal, és megismételjük a műveletet. A tetejére rakott piskótalapra tejszínt kenünk, és eperdarabokkal gazdagon díszítjük.
A torta tetejét kakaóporral is megszórhatjuk, és mentalevelet is rakhatunk rá.
Forró vízbe mártott késsel könnyen szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 12. 06:51
Az epres túrótorta - másként elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.