Mustáros hentestokány hagymás burgonyával recept
A Mustáros hentestokány hagymás burgonyával hozzávalói:4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
80 dkg sertéscomb,
só,
őrölt bors,
2 evőkanál mustár,
4 csemegeuborka,
1 nagyobb pritaminpaprika,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál liszt
a körethez:
80 dkg tisztított burgonya,
só,
őrölt bors,
3 dkg vaj,
2 lila-hagyma,
2 szál zeller zöld,
1 evőkanál fűszerpaprika
A Mustáros hentestokány hagymás burgonyával elkészítési módja:
Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéscombot, további 3-4 percig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedővel letakarva majdnem puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát, a pritaminpaprikát, az aprított petrezselymet, újból annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és ha a hús puhára főtt, kevés hideg vízzel simára kevert lisztes habarással sűrítjük. A körethez a burgonyát enyhén sózott, forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott lila-hagymát, a zeller-zöldet, megszórjuk fűszerpaprikával, és sóval, borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd tányérra halmozzuk, mellétesszük a hentestokányt, és petrezselyemmel díszítjük.
A hentestokányt készíthetjük sertés helyett borjú- vagy akár szárnyashúsból is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 10. 06:08
A mustáros hentestokány hagymás burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.