Fűszeres kacsaragu recept
A Fűszeres kacsaragu hozzávalói:1 egész kacsa,
2 vöröshagyma,
6 evőkanál olívaolaj,
2,5 dl csirkeleves (kockából),
30 dkg gomba,
1 dl tejszín,
2 evőkanál paradicsompüré,
1 teáskanál édes pirospaprika,
1 teáskanál szárított majoránna,
1 mokkáskanál frissen őrölt fekete bors,
só
A Fűszeres kacsaragu elkészítési módja:
A megtisztított, megmosott kacsát feldaraboljuk, majd sóval, borssal, majoránnával bedörzsöljük. Az olívaolajat felforrósítjuk, a húsdarabokat megpirítjuk benne, majd kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, a megmaradt pecsenyelében a paradicsompürével együtt megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáöntjük a csirkelevest, és összeforraljuk. Beletesszük a kacsadarabokat, és fedő alatt egy órán keresztül pároljuk. Fél óra eltelte után a kacsához tesszük a megtisztított gombát is. Amikor a hús már puha, újból kiszedjük, és a visszamaradt mártást beforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, ízlés szerint utófűszerezzük, visszatesszük a húsdarabokat, és az egészet összeforraljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 7. 05:14
A fűszeres kacsaragu elkészítési módja és hozzávalói.