Spenótos pulyka rolád recept
A Spenótos pulyka rolád hozzávalói:4 szelet pulykamell filé,
50 dkg spenót,
10 dkg juhsajt,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál sűrített paradicsom,
6 bazsalikomlevél,
1 evőkanál ketchup,
1 teáskanál cukor,
3 evőkanál olaj,
só,
bors
A Spenótos pulyka rolád elkészítési módja:
A spenótot forrásban lévő, szódabikarbónás vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A hagymákat apróra vágjuk, a felét előhevített olajban üvegesre pároljuk. A spenótot összevagdaljuk, a hagymához keverjük, sóval, borssal fűszerezzük, és néhány perc alatt összepároljuk. A húsból vékony szeleteket verünk, sózzuk, borsozzuk, elosztjuk rajta a kis kockákra vágott sajtot, és a spenótos tölteléket. Felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük, és felhevített olajon minden oldalát megpirítjuk, majd a roládokat hőálló tálba fektetjük, és 160 fok előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A maradék hagymát, üvegesre pároljuk, belekeverjük a sűrített paradicsomot, az apróra vágott bazsalikomot, a ketchupot, csipet cukrot, egyet forralunk rajta, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A roládokat tálra rendezzük, meglocsoljuk a mártással, és hosszú-metélttel kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 6. 05:00
A spenótos pulyka rolád elkészítési módja és hozzávalói.