Szezámos csirke wokban recept
A Szezámos csirke wokban hozzávalói:• ½ kg csirkemell filé
• 1 sárgarépa
• 1 cukkini
• 2 lilahagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 ek szezámmag
• 1 tk fekete hagymamag
• 2 ek Floriol duo
• 2 tk szezámolaj
• 5 ek szójaszósz
• 1 ek barnacukor
A Szezámos csirke wokban elkészítési módja:
A szezámmagot száraz, forró wokban kissé megpirítjuk. Kiszedjük és félretesszük. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük és csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A wokot felforrósítjuk, 1 ek Floriol Duo-t és 2 tk szezámolajat öntünk bele, amikor füstölni kezd, rádobjuk a csirkecsíkokat. Gyorsan megpirítjuk őket, amikor minden oldalukon kaptak egy kis színt, kivesszük a serpenyőből, félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma darabokra vágjuk (karikára, csíkokra, kinek mi tetszik). Ismét 1 ek olajat öntünk a wokba és megpirítjuk benne külön-külön a zöldségeket. Mindet kiszedjük. A fokhagymagerezdeket összetörjük, a wokba dobjuk és fél percig pirítjuk, vigyázva, hogy ne égjenek meg. Rádobjuk a megpirított húst és a zöldségeket, meglocsoljuk szójaszósszal és meghintjük cukorral. 2 percig, gyakran kevergetve pirítjuk. Rizzsel tálaljuk. A tetejét megszórjuk a pirított szezámmag és fekete hagymamag keverékével. Recept: Lila Füge
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. máj. 5. 06:40
A szezámos csirke wokban elkészítési módja és hozzávalói.