Burgonyaleves korianderrel recept
A Burgonyaleves korianderrel hozzávalói:• 50 dkg sárgarépa
• 4 dkg vaj
• 1 fej vöröshagyma
• 2 db burgonya
• só
• fehérbors
• olaj
• 1 csokor friss koriander
• ½ csokor petrezselyem
• 1 liter húsalaplé
• 1,5 dl tejszín
• 1 db citrom
A Burgonyaleves korianderrel elkészítési módja:
A vajat felhevítjük, kevés olajat is öntünk rá. Ebben a zsiradékban kezdjük pirítani a szeletekre vágott vöröshagymát. A burgonyát feldaraboljuk, és a hagymához adjuk. A vékony lapokra vágott sárgarépa is az edénybe kerül, majd sózzuk, borsozzuk. Friss korianderrel, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Felöntjük a húsalaplével, és addig főzzük, míg a zöldségek puhára nem főnek. Ekkor összeturmixoljuk. A levest visszahelyezzük a tűzre, és beleforraljuk a tejszínt. Néhány csepp citromlével pikánssá tesszük. Még egyszer felforraljuk, majd még melegen tálaljuk. Petrezselyemmel díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: julianna54, 2008. okt. 31. 05:13
A burgonyaleves korianderrel elkészítési módja és hozzávalói.