Gombás húscipó recept
A Gombás húscipó hozzávalói:75 dkg darált hús
4-5 szelet szalonna
2 tojás
1 zsemle
20 dkg gomba
1 uborka
1 vörös-hagyma
1,5 dl tejföl
1 csokor kapor
reszelt citromhéj
1 teáskanál mustár
1-2 evőkanál olaj
só
fehérbors..
A Gombás húscipó elkészítési módja:
A szikkadt zsömlét hideg vízbe áztatjuk. Közben a gombát felszeleteljük, és az olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Az uborkát apró kockákra vágjuk. A darált húst összedolgozzuk a zsömlével, tojással, hagymával, mustárral, sóval, borssal, gombával és az uborkával. Ebből hosszúkás cipót formálunk. Tetejére rátesszük a szalonnát. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. Leöntjük egy pohár vízzel, és további 5 percig sütjük. Alufóliába tekerve 10 percig pihentetjük. A pecsenyelevet lábasba öntjük, kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. A kaprot a tejfölbe keverjük, a pecsenyelével összemelegítjük, sóval, borssal ízesítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: julianna54, 2008. nov. 24. 04:20
A gombás húscipó elkészítési módja és hozzávalói.