Marhalábszárból pörkölt recept
180 perc
Szénhidrátszegény
A Marhalábszárból pörkölt hozzávalói:
1 kg marha lábszár
2 fej hagyma
4 marha pörkölt kocka
2 paradicsom
2 evőkanál piros paprika
1 dl olaj
só
A Marhalábszárból pörkölt elkészítési módja:
A marhalábszárat le inazzuk. Apró kockára vágjuk. A serpenyőbe a felvágott hagymát megpirítjuk az olajon, bele kockázzuk a paradicsomot és így még dinszteljük. Hozzáadjuk a piros paprikát, és beletesszük a húst. Felöntjük vízzel, hogy ellepje. Mikor fel forr a gázt tartalékra vesszük. Hozzáadjuk az ételízesítő kockát. Fedő alatt másfél órát főzzük, megsózzuk izlés szerint. Jó sűrű lesz a szaftja.
Nokedlivel és tejfölös uborka salátával tálalom :-)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2008. nov. 23. 15:37
A marhalábszárból pörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.