Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Korhely halászlé pontyból recept

Korhely halászlé pontyból recept

Elkészítési idő 180 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Korhely halászlé pontyból hozzávalói:
2 kg ponty
0,5 kg keszeg
2 fej hagyma
2 paradicsom
2 krumpli
1 tv paprika
1 erős paprika
4 halászlé kocka
1 doboz hal sűrítmény
1 citrom
kiskanál mustár
3 babérlevél
2 dl tejföl
só, őrölt paprika, bors, delikát


A Korhely halászlé pontyból elkészítési módja:
Odatesszük közepes tűzön az alaplét főni. A ponty fejét, farkát, uszonyait és a keszeget. Annyi vízbe, hogy jól ellepje. Mikor felfőtt, beletesszük a hagymát, paradicsomot, paprikát, erős paprikát és a krumplit. Ebből főzünk úgynevezett moslékot. 2 órán át. Mikor kész. Lepasszírozzuk szűrőn. Ezután már vizet nem szabad hozzáadni, mert elválik az alaplétől. A kapott alaplevet visszaöntjük a fazékba és hozzáadjuk a hal süritményt, a halászlé kockákat, sót, borsot, delikátot, piros paprikát. Mikor ez összefőtt, beleengedjük a pontyunk szeleteit, amik 1,5 cm-es szeletekre vannak felvágva. Ilyenkor rakjuk bele a három babérlevelet. Nem kell 10 perc és megfő benne a halszelet. Addig összekeverjük a mustárt a tejföllel és beleöntjük a halászlébe. Mert eddig halászlé volt és ettől lett korhely halászlé.

Ha tálaláskor azt akarjuk, hogy legyen a teteje tűzpiros, akkor egy kis zsiradékon piros paprikát kikeverünk kis lángon. Ezt ráöntjük és gyönyörű színe lesz.

Minél több féle halból készítjük, annál finomabb.

Bográcsba szabadtűzön van igazán hangulata az elkészítésének.


Kategória: Halas ételek receptjei


A korhely halászlé pontyból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook